Twitter-profiili (Twitter-tehtävän osa 3)

Ensimmäisellä viikolla rakennan profiilia ja kerään seurattavia tilejä. Yritän löytää seurattavia, jotka viestivät melko aktiivisesti. En seuraa niitä, joiden profiilia on päivitetty viimeksi kuukausia sitten tai ylipäätään hyvin harvoin. En myöskään seuraa sellaisia tilejä, joilla on paljon seuraajia, mutta jotka eivät itse seuraa muita. Todennäköisesti he eivät välitä keskustelusta tai kanssakäymisestä muiden kanssa. Arvioin myös twiittien kiinnostavuutta niiden sisällön ja sävyn mukaan. Twitter-profiilin ja yhteisön rakentaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Etukäteen tehdyistä suunnitelmasta on paljon apua ja ne säästää myös aikaa.
Valitsen tililleni nimen WineCasual ja toivon, että se herättää myönteisiä mielikuvia, ja kuvaa arkipäiväisen mutkatonta suhdettani viiniin. Toiveeni on herättää jonkinlaista keskustelua viiniasiantuntijoiden ja viinimatkailun toimijoiden kanssa. Ensimmäisellä viikolla Twitterissä uutisvirta tuntuu hyvin hektiseltä. Seuraajia kertyy jonkin verran, mutta kommunikointi minuun päin on hyvin vähäistä.
trendit
Uutisvirran seuraaminen tuo esiin kiinnostavia ruokatrendejä ja muistutuksen siitä, että kulinaarinen matkailu suuntautuu myös muulta maailmasta Suomeen päin ja on nousussa. Viinimatkailuksi voinee myös lukea sen, että viinintuottajat käyvät itse haistelemassa trendejä markkinointialueensa kohdemaissa.
viinipäivä
Toisella viikolla seuraajia tulee tasaisesti lisää. Tulee myös yhteydenottoja yksityisviestillä ja jonkun verran reagoidaan myös omiin twiitteihini. Toiminta alkaa vaikuttaa jo mielekkäältä. Saan tietää Brunello di Montalcino viininväärennysskandaalista. Italiassa tapahtunut huijausyritys olisi tuonut tapaukseen syyllistyneille 7 miljoonan euron tuoton. Seuraajien myötä kasvaa myös tunne vastuusta päivittää tiliä ja osallistua keskusteluun.

Teksti: Päivi Kettunen
Kuvat WineCasual Twitter-tililtä

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s